Plejehjem

iStock_000001095558SmallRigtigt udstyr reducerer fravær


Selvom belastnings- og slidtageskader forekommer ofte i sygeplejeerhvervet, mangler der ofte investeringsmidler til udstyr, som reducerer disse belastninger, selvom der er en god økonomi i at anskaffe det.  Operationel leasing kan løse denne problemstilling.
 

Der findes meget udstyr, for eksempel løfteudstyr og moderne vendesenge, som kan aflaste tunge løft for sygeplejerskerne. Udfordringen består i at have passende udstyr til rådighed, og at det rent faktisk virker. Det hjælper ikke meget at have en løfteanordning på afdelingen, hvis enheden i praksis er udrangeret.

Operationel leasing fjerner behovet for at lede efter investeringsmidler for at anskaffe lønsomme hjælpemidler. Nytteeffekten realiseres fra dag et uden at røre investeringsbudgettet.

En leasingaftale vil desuden sørge for at udstyret ikke bruges ud over normal levetid, men jævnligt bliver udskiftet. Dette sikrer ikke bare, at udstyret til en hver tid er funktionelt, men også opdateret i forhold til ny teknologi og nye patientkrav. Et eksempel er at gennemsnitsvægten på patienterne øges hvert år, noget som gradvis stiller nye krav til sengene.